Bejelentés


Gólyahír tánccsoport


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

" A mosoly legrövidebb út két ember között, a tánc pedig legrövidebb út két lélek között!" " A zenének a férfiszívben tüzet kell szítani és könnyet fakasztania a női szemből!" Ősiben 2011 márciusában megalakult egy kis csapat "Gólyahír" Tánccsoport néven!! 6 évvel ezelőtt lehetőségem nyílt arra, hogy az Ősiben hagyománynak számító Szüreti felvonulásra én toborozhattam össze a táncosokat és taníthattam nekik koreográfiát! A felvonulás nagyon jól sikerült! Azóta minden évben megyünk és mindig jól érezzük magunkat! Kicsik, nagyok, öregek együtt járják a táncot! A Báthory fivérek citerázása, Winter Kornél dobolása biztosította számunkra a rendkívüli jó hangulatot! A színvonalas szüreti felvonulás miatt (köszönjük a rendezőknek) egyre nagyobb a kedv az igény arra, hogy esetleg rendszeresen táncolhassunk! 2011 márciusában az "Ősiért" Közhasznú Egyesület megkért minket, hogy nem-e adnánk elő egy kis műsort a húsvéti mulatságukra! Adtunk elő! A fogadtatás és a munkánk iránti elismerés fantasztikus és egyedi volt! Köszönjük! Az Egyesület felajánlotta támogatását, mindennemű segítségét, fellépésekre való felkérését amennyiben megalakul egy állandó csapat. Az ő hatásukra létrehoztuk Ősiben a "Gólyahír" Tánccsoportot. A nevet az ihlette, hogy megalakulásunkkor nyilott ez a kis sárga virág: Gólyahír! Jelenleg 4 korcsoportunk van. Kicsi, középső, nagyok már elejétől a csoport tagjai. 2012 Október elején elindult egy Mini csoport is (3-5 évesek) Egyed Krisztiánné Gabika segítségével! A csoport létszáma összesen 50 fő! Zenészei is vannak a csoportnak akik előadásukkal mindig nagy tetszést aratnak!

  Báthory fivérek: Édesapánk citera készítő inas volt. Otthon saját készítésű citeráján játszott nekünk. Így mi is nagy kedvet kaptunk ehhez a hangszerhez. 1989-ben iratkoztunk be Csonka Géza bácsi citera iskolájába. És az alapokat ott tanultuk meg. 1992-ben Laci testvérünk vette át a citera vezetést és megalapítottuk a Vad Rózsa citera zenekart. 1999-ben költözés miatt ez a citera zenekar megszűnt és Ősiben mint Báthory fivérek működtünk napjainkig. És fogunk működni mint Gólyahír Citera zenekar! Báthory Tamás (30) - prím citera, ének Báthory Balázs (25)- tenor citera, ének Báthory Gábor (17) - tenor citera, ének Báthory László (32) - tenor citera, ének Báthory Csaba

Winter Kornél(31): " Édesapám rengeteg lakodalmat végigzenélt életében és én kis iskolás korom óta dob közelben voltam, persze akkor még csak a dobszerelés tisztítása volt a feladatom. Később édesapám megtanította nekem az alap mulatós ütemeket. Tizenévesen már több alkalommal ültem a dobok mögé édesapám és barátai által szervezett pinceszereken. Már több éve az ősi szüreti felvonuláson is dobolok."  Csoporton belül folyamatosan kerülnek ki tehetségek. Szeptemberi műsorunkon Kovács Gergő gitár kísérete mellett Báthory Gábor énekelt. Előadásuk egyedi és megható volt! A megalakult tánccsoport tagjai nagyon vegyes korosztályból valók! A legkisebb 2,5 éves a legidősebb 83 éves! Ez is mutatja, hogy több generáció különbség ellenére is lehet együtt táncolni, együtt énekelni! Domokos Árpád(83) és Kovács István(71) mint legidősebb táncosok követendő példával járnak előttünk: " A tánc időtlen!" Ők alkalomadtán részt vesznek műsorunkon. Lelkesedésük töretlen! A táncosok mindegyike azért jön, hogy jól érezze magát, kikapcsolódjon egy jó társaságba! Egy nagyon jó csapatot sikerült összehozni ahol már érződik az összetartozás, együtt dolgozás, egymáson segítés! Együtt vagyunk jóban, rosszban! A gyakorlások nagyon jó hangulatban zajlanak! Örömmel jönnek, fáradtságukat idejüket nem kímélve lelkesen készülnek az aktuális fellépésre!

A csoport legjellemzőbb tulajdonsága. hogy élvezettel, jó kedvvel és tiszta szívből csinálja a táncot! Ezáltal a közönség is élvezettel nézi műsorunkat! Itt megemlíteném legnagyobb és legfontosabb támogatóinkat a SZÜLŐKET! Nekik ezúton is szeretnék köszönetet mondani mindennemű támogatásukért, segítségükért! Én személy szerint édesanyámnak Györkösné Domokos Magdolnának külön megköszönöm,hogy engem személy szerint támogat! Nélküle ezt nem tudnám csinálni!!!!

Sok fellépés van már a hátunk mögött! Helyben és vidéken is szeretettel és érdeklődéssel hívnak, várnak és fogadnak minket!! Gólyahír Startlap menü alatt videókat és képeket talál rólunk! A csoport vállal fellépéseket is ha igény van rá! Érdeklődni: Szöllősi Edina katrin@citromail.hu Köszönjük, hogy meglátogatta honlapunkat! Jó nézelődést!Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!